Doorgaan naar hoofdcontent

2017 een paar witte Oosterse rollers

Deze doffer is eigen kweek uit 2015. Zijn vader is een Duitser en zijn moeder is een duivin uit Geertruidenberg. Ik ben blij met deze doffer want hij rolt goed, houdt van vliegen en is qua type een mooie duif en is nooit ziek. Met deze blijf ik verder kweken. Verder heeft hij mooie parelogen en een blanke snavel.
Hij is in 2017 gekoppeld geweest met een duivin uit 2014 van een fokker in de buurt van Amersfoort. Uit deze combinatie is er een spierwitte duivin met donkere ogen geboren. Een prachtige duif die ook nog eens fantastisch vliegt. Ik moet overwegen of ik donkere ogen moet zien te voorkomen of dat het mij alleen om het vliegen gaat. Bijkomstige overweging is dat ik geen dieren dood. Dus al mijn duiven moeten naar een andere eigenaar. De vraag is alleen of de vraag naar showdieren groter is dan de vraag naar vliegers. 






Deze duivin uit 2014 komt van een fokker uit de buurt van Amersfoort. Toen ik haar ging halen was ze een jaar niet gekoppeld geweest. De veren waren erg smerig. Ze straalde ook geen gezondheid uit. Het hok waar ze vandaan kwam was extreem vochtig en de duiven werden samen met kippen gehouden. Achteraf heb ik natuurlijk een enorm risico genomen i.v.m. met overdraagbare ziekten.
Na de rui is ze langzaam helemaal opgeknapt. Het is een show roller die vrijwel niet vliegt. Gekoppeld geweest met boven staande roller en gezonde jongen voortgebracht, die allemaal de vlieggenen van de doffer hebben. Wel zoals ik al boven, beschreef een jong met zwarte ogen. Overigens vind ik dat prachtig. Alleen voor showrollers een grote fout.....



Deze doffer komt uit Duitsland. Met hem blijf ik ook kweken. een hele zachtaardige en intelligente duif. Zeer goede en zorgzame vader. Prachtige kop , snavel en ogen. Qua type ben ik ook zeer tevreden. Is dit jaar gekoppeld geweest met een witte dochter van vorig jaar. Ook uit dit koppel kwam een jong met donkere ogen. Deze doffer heeft nog een jaar op onze zolder jongen grootgebracht omdat er nog geen hok was in de tuin. Nadat hij was overgeplaatst naar het tuinhok en 3 weken in de ren heeft kunnen genieten van het uitzicht is hij 3 dagen, nadat hij werd logelaten, weggeweest en weer teruggekomen. Dat was toen wel heel spannend. Want deze meneer wild ik echt niet kwijt.





Twee jongen en enige jongen van dit jaar met donkere ogen maar heerlijke zelfbewuste duiven, die goed vliegen. Of ze er volgend jaar nog bij zijn , weet ik nog niet. Het zal moeilijk zijn om van deze dieren afstand te doen.









































Reacties

Populaire posts van deze blog

Zelf een duivenhok maken

Terwijl ik dit hok aan het maken was zaten er al flink wat duiven op zolder. Tja je moet wat als er één duif op je werk komt aanvliegen....toch? Nou ja de liefde voor duiven was in ieder geval, onverwachts ook, weer opgebloeid. Ik vind het fijn om iets uit mijn handen te laten komen. Dus, met de beperkte ruimte in de tuin, een hok gebouwd. Voor materiaalgebruik, technieken en andere oplossingen heb ik een beroep gedaan op mijn eigen vinding rijkheid en natuurlijk.....Internet. Met krassen, blauwe nagels, irritaties, ongeduld maar vooral de kick van zelf iets maken dat uiteindelijk lukt, levert wel een belangrijke bijdrage aan mijn levensgeluk. Het heeft wel een half jaar geduurd voordat het af was en naast mijn baan was dat best ook een opgave. Ik ben, nu een paar jaar verder nog steeds erg tevreden.  Later is er nog een rooster in de ren gelegd, een deurtje in de ren, infrarood verwarming, verlichting en een spoetnik aan de voorkant, aangebracht.  ...

Meredith Tippler.

Jonge duif van 2018. Net klaar met de rui. Dress to impress😀